Speeldata

juli 2022

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

n.n.b.

Tickets

n.n.b.

Dansers van morgen

Bijzonder einde van het seizoen

De eindvoorstellingen van de Nationale Balletacademie vormen sinds enkele jaren een verrassend, niet te missen slot-event van het balletseizoen in Nationale Opera & Ballet. De internationale topopleiding voor klassiek ballet – de enige Nederlandse dansopleiding die gelieerd is aan Het Nationale Ballet – presenteert ook dit seizoen weer een uiterst gevarieerd programma.

Eindejaarsproductie Nationale Balletacademie

De jonge danstalenten van de Nationale Balletacademie treden tijdens Dansers van Morgen op in (fragmenten uit) klassieke balletten, in werken van hedendaagse choreografen én in een aantal nieuwe, speciaal voor hen gemaakte creaties. Evenals in 2019 worden de voorstellingen van Dansers van Morgen live begeleid door Het Balletorkest.

 

Hoogtepunt

Alle leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie werken mee aan deze nieuwe editie van Dansers van Morgen, van de tien- en elfjarigen die hun opleiding nog maar net begonnen zijn tot en met de bijzondere jonge danstalenten die – als onderdeel van hun studie – deel uitmaken van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Voor hen allen is Dansers van Morgen een hoogtepunt in het school/studiejaar – eindelijk kunnen ze aan een groot publiek laten zien waar ze al die maanden zo hard voor hebben gewerkt.

Credits

Diverse choreografieën

Muzikale begeleiding  Het Balletorkest

Bestel kaarten

Dansers van Morgen vindt plaats in juli 2022. De exacte data en toegangsprijzen
worden t.z.t. bekend gemaakt op deze pagina en nationaleballetacademie.nl

Tickets worden geladen...
balletorkest

Het Balletorkest

Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. De werkwijze is uniek in Nederland.

Het Balletorkest

Het Balletorkest, met Matthew Rowe als chef-dirigent, bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een uniek karakter: flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Een optimale synthese tussen muziek en dans, dat is de missie van het orkest. Het orkest beheerst een rijk repertoire, met daarbinnen een prominente plaats voor de parels uit de balletgeschiedenis, zoals Tsjaikovski’s NotenkrakerLe Sacre du Printemps van Stravinsky en Romeo en Julia van Prokofjev. Dit repertoire wordt steeds weer aangevuld met de beste werken van hedendaagse componisten, geselecteerd door de toonaangevende choreografen van vandaag. Daarmee bereikt het orkest dansliefhebbers en liefhebbers van balletmuziek, en tevens kinderen en jongeren. De educatieve projecten van het orkest wonnen meerdere (internationale) prijzen, zoals de Young Audiences Music Award in 2016 voor Creatures, een samenwerking met dansgezelschap ISH. 

Meer over Het Balletorkest

Anderen bekeken ook

4 WERELD-
PREMIÈRES

Made in Amsterdam
Ballet
Made in Amsterdam
3-23 april | 7 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Het Nationale Ballet is door The New York Times uitgeroepen tot een van de vijf...

info & tickets
In the Future
Ballet
In the Future
14 mei | 2 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

In 2021 bestaat Het Nationale Ballet 60 jaar. Dit jubileum vieren we samen met dansgroepen...

info & tickets

NIEUW
WERK

New moves
Ballet
New Moves
26-27 mei | 2 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Nieuwe creaties zijn het ‘levensbloed’ van ieder dansgezelschap, vindt directeur van Het...

info & tickets
NOB visual

Opera & ballet online

Nooit genoeg van Ballet? Ontdek meer dan 3.487 uur aan:

  • balletlessen
  • achter de schermen video's
  • interviews & artikelen
  • fragmenten
  • games