Frida: Frida's stillevens

La Caza Azul

Frida woonde in een groot deel van haar leven in La Casa Azul - dat betekent ‘het blauwe huis’. Eerst verzorgde haar moeder de tuin. Later, toen Frida er met Diego ging wonen, verzamelden ze samen planten en beelden van over de hele wereld. In de tuin stonden heel zeldzame planten uit de tropen en de woestijn. Ook verzamelden Diego en zij beelden van de Mexicaanse folklore-kunst, bijzondere stenen en andere voorwerpen.

Stilleven

Frida maakte stillevens van vruchten, groenten en bloemen.
Als je op deze link klikt zie je een schilderij dat Frida heeft gemaakt in 1951.Het heet ‘stilleven van fruit en een papagaai’. Ken je de namen van het fruit dat ze heeft geschilderd?

Pitahaya

Je ziet bijvoorbeeld: meloen, sinaasappel, guave en pitahaya. Ze schilderde ook pitahya apart op een schilderij. Deze vrucht smaakt naar meloen en groeit aan een soort cactussen.

In de voorstelling komen op een moment grote bladeren hangend naar beneden uit de toneelkap. Deze bladeren verbeelden de natuur in Mexico waar Frida vaak naar verlangde als ze op reis was. De danseressen verbeelden de dwarrelende bladeren en vogels. Hier zie je een kostuum van een bladervrouw en twee vogelvrouwen.

Bladervrouwen

Mexicaans eten
Voorbeelden van typisch Mexicaans eten zijn: tortillas, taco’s, vers fruit zoals mango, banaan, ananas, guave en papaja. En wat dacht je van jumiles – dat zijn kevers? En chapulines: sprinkhanen!

En lust je chili con carne? ‘Chili’ komt van chilipeper, een groente die lijkt op paprika maar heel heet is! ‘Con carne’ is Spaans en betekent ‘met vlees.’ Chili con carne is een stoofpot met gehakt of spek en wordt meestal gegeten met bonen en tomaten. Het eten wordt gekruid met knoflook, ui en komijn – en chilipepers natuurlijk!

Bekende Mexicaanse dranken zijn; Tequila, Tia Maria, Kahlua, Pina Colada, Mezcal en de biermerken Corona en Sol.

Hier zie je nog enkele beelden van Mexicaans eten!

Verschillend Mexicaans eten
Verschillend Mexicaans eten
Guave
Guave
Papaya
Papaya
Jumiles kevers
Jumiles kevers