Speeldata

Oktober 2020

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

0:40

Tickets

nvt

Kriebel

Prikkelend muziektheater voor de allerkleinsten (2+)

Een vioolspelende zanger, dansende percussionist en zingende danseres nemen je mee naar een kleurrijke klankwereld vol tintelingen en beweging.

Prikkelend muziektheater voor de allerkleinsten (2+)

Een vioolspelende zanger, dansende percussionist en zingende danseres nemen je mee naar een kleurrijke klankwereld vol tintelingen en beweging.

Hoe klinkt een kriebel in je buik? En wat gebeurt er als die kriebel langzaam via je keel en je mond naar buiten glipt, de lucht door zweeft, door de ruimte viegt en floeps, via de viool, zjoef, zo de marimba in kruipt?

Kriebel Kriebel

Zintuigelijke beleving van klank

Een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres nemen het jonge publiek mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Kriebel is prikkelend muziektheater voor de allerkleinsten, over de beweeglijke, tintelende, kleurrijke wereld van klanken.

De makers

Voor de jeugdvoorstelling Kriebel werkt De Nationale Opera samen met Oorkaan, dat al jarenlang theatrale concerten voor een jong publiek maakt. Leonard Evers werkte als componist bij Oorkaan mee aan Koos en de kapotte kopjes (2012) en Krabat, meester van de zwarte molen (2015). Kriebel is Leonard Evers’ eerste compositie voor De Nationale Opera. Eerder werkte hij als dirigent mee aan de jeugdvoorstellingen Hondenhartje en De jongen die te snel groeide.

Dit seizoen presenteert De Nationale Opera ook een nieuwe productie van Leonard Evers, de jeugdopera Goud!.

Oorkaan
Oorkaan maakt met topmusici theatrale concerten voor een jong publiek, met de bedoeling om zoveel mogelijk kleine en grote oren de wereld van muziek te laten ontdekken. Oorkaan richt zich op het klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu. Door concerten in theatrale en verrassende vormen te presenteren, wordt het luister- en verbeeldingsvermogen van kinderen gestimuleerd.

Coproductie met
Oorkaan en Philharmonie Luxembourg

Bekijk de trailer!

Kriebel, trailer
Monster van Minos
Opera
Het monster van Minos
juni 2020 | 9
De Nationale Opera, Grote zaal

In het land van koning Minos schuilt een monsterlijk wezen – half mens, half stier - diep...

info & tickets

Deze productie wordt medemogelijk gemaakt door: