Speeldata

1 juli 2021

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Foyer

Duur

0:55

Tickets

€7,50

Jean van Lingen Keti Koti

De Nationale Opera en RIGHTABOUTNOW INC. slaan de handen ineen om samen op muzikale wijze Keti Koti – de afschaffing van de slavernij - te vieren en te herdenken. Met een kleurrijk en meerstemmig programma staan de twee instituties samen stil bij ons koloniale verleden en vieren wij de afschaffing van de slavernij.

Programma

Pianiste Djuwa Mroivili laat de prachtige klassieke muziek van verscheidene onterecht ‘vergeten’ zwarte componisten van de Afrikaanse diaspora weerklinken door de foyer van De Nationale Opera. Andere bijdragen komen van countertenor Arturo den Hartog, spoken word artist Roziena Salihu, traditionele Antilliaanse muziek van Tipiko Den Haag, het kawina vrouwenkoor Mamyo Makandra en verschillende Afro-Caribische oldskool DJ’s. De presentatie is in handen van de Surinaamse cabaretier Jeffrey Spalburg. Daarbij serveren wij tijdens deze bijzondere vieringsdag gratis gemberbier en een traditionele Heri Heri maaltijd; een eenpansgerecht dat stamt uit het Afro-Caribische slavernijverleden. Het bestaat uit verschillende aardvruchten, groene en gele bananen, bakkeljauw (gezouten vis en een gekookt ei). 

Landelijke manifestatie Theater voor Keti Koti

De afgelopen jaren hebben verschillende Nederlandse theaterinstellingen rond 30 juni en 1 juli activiteiten georganiseerd om op theatrale wijze stil te staan bij het koloniale verleden en de afschaffing van de slavernij te vieren. Uit die initiatieven is dit jaar voor het eerst de landelijke theatermanifestatie Theater voor Keti Koti voortgekomen.       

Landelijke manifestatie Theater voor Keti Koti

Stiltes worden doorbroken en perspectieven beginnen te verschuiven. Om een open en veerkrachtige samenleving te zijn, moeten we aandacht besteden aan geschiedenissen die ten onrechte lange tijd verborgen zijn gebleven. Het koloniale verleden is één van die beladen hoofdstukken in onze gedeelde nationale geschiedenis, waarvan de doorwerking tot op de dag van vandaag nog altijd voelbaar is.

Vanuit het streven om recht te doen aan de vele stemmen die onze samenleving kent, past de deelname van De Nationale Opera aan Theater voor Keti Koti binnen de voortdurende zoektocht naar nieuwe perspectieven en verhalen die ons kunnen helpen om heden en verleden op een relevante manier met elkaar te verbinden. In dit programma geven we vervolg aan eerdere samenwerkingen én gaan we nieuwe ontmoetingen aan.      

Met optredens van:

Praktische Informatie

Tijdstippen: 15:30-16:30 & 17:30-18:30.

Ticketprijs: €7,50, inclusief gratis Heri Heri

Optredens van de DJ’s: 15:00, 16:30-17:30 & 18:30

Bestel kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen voor Keti Koti club RIGHTABOUTNOW @ DE NATIONALE OPERA. 

Kaarten bestellen kan zowel via deze webpagina als aan de deur bij Nationale Opera & Ballet. 

Tickets worden geladen...
Anderen bekeken ook

gratis
livestream

L'elisir d'amore
Opera
L'elisir d'amore
23 mei - 23 augustus | Online voorstelling
OperaVision, Online

Stel je voor dat er een middeltje zou bestaan dat ervoor zorgt dat degene op wie jij...

info & tickets

Holland
festival

Die ersten Menschen
Opera
Die ersten Menschen: stream
25 juni - 25 december | Gratis stream
ARTE, Online

De eerste twee mensen op aarde waren verliefd. De derde mens vermoordde de vierde. Die...

info & tickets
I Feel it Too
Ballet
Young Creatives
20 mei - 20 november | 3 online dansfilms
Nationale Opera & Ballet, Online

Afgelopen december benoemde Het Nationale Ballet drie nieuwe Young Creative Associates...

info & tickets