Michaela DePrince

Michaela DePrince

Tweede solist

Tweede soliste Michaela DePrince is afkomstig uit Sierra Leone. Ze groeide op in de Verenigde Staten. Samen met haar adoptiemoeder, Elaine DePrince, schreef ze het boek Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina, dat onder de titel Ze noemden me duivelskind ook in het Nederlands verscheen.

Michaela volgde haar dansopleiding aan The Rock School in Philadelphia en de American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis School in New York. In 2012 trad ze, als piepjonge danseres, toe tot het Dance Theatre of Harlem. Een jaar later kwam ze naar Nederland, waar ze werd aangenomen bij de toen net opgerichte Junior Company van Het Nationale Ballet. In 2014 maakte ze de overstap naar Het Nationale Ballet. Ze doorliep in korte tijd diverse rangen en werd in 2016 tot tweede soliste benoemd.

In 2019 vertolkte Michaela de hoofdrol in de animatie- en balletfilm Coppelia, die eind 2020 in de bioscopen te zien is. Voorts is Michaela ambassadeur van War Child en zet ze zich ook op andere manieren in om oorlogskinderen een toekomst te bieden.

CV

Bij Het Nationale Ballet sinds: 
2013


Geboorteplaats: 
Sierra Leone


Loopbaan bij Het Nationale Ballet: 
Titelrol in balletfilm Coppelia (2020) Tweede soliste (2016), Grand sujet (2016), Coryphée (2015), Élève (2014), Junior Company 2013


Opleiding: 
The Jacqueline Kennedy Onassis School (American Ballet Theatre School) (New York City, Verenigde Staten), The Rock School for Dance Education (Philadelphia, Verenigde Staten).


Prijzen: 

  • 2010, Youth American Grand Prix, scholarship voor The Jacqueline Kennedy Onassis Schoo.l

Ambassadeur War Child: 
Michaela is sinds 2016 ambassadeur van War Child.