Bereikbaarheid

Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets.

Met de auto is het soms moeilijk Nationale Opera & Ballet op tijd te bereiken: houd er rekening mee dat het centrum van Amsterdam erg druk kan zijn en parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet schaars is. Na aanvang van de voorstelling kan er geen toegang meer tot de voorstelling worden verleend (na de pauze kunt u wel weer plaatsnemen in de zaal).

Bekijk hier een plattegrond van de locatie van Nationale Opera & Ballet.

Plan uw route met de auto, of kom met het openbaar vervoer.

De hoofdingang en het Kassabespreekbureau bevinden zich op Amstel 1, aan de waterkant van het Waterlooplein.

Voor actueel nieuws over parkeren en verkeer, zie amsterdam.nl/parkeren-verkeer/nieuws

Openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro (lijn 51, 53, 54) u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein, waar ook tramlijn 14 (Amsterdam CS-Flevopark) stopt. Vanaf daar is het ± 2 minuten lopen naar de hoofdingang.

Taxi

Er is een taxistandplaats naast Nationale Opera & Ballet (hoek Waterlooplein) of eventueel – op vijf minuten loopafstand – op de Nieuwmarkt.

Auto

Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘Muziektheater’. Houd er rekening mee dat het erg druk is in het centrum van Amsterdam en dat het vinden van een parkeerplaats tijdrovend is, waardoor u (veel) vertraging kunt oplopen bij het bereiken van het theater.

Kijk hieronder voor meer informatie over parkeren.

Valet parking

Maak gebruik van WeParc’s Valet Parking en parkeer recht voor de deur van het Nationale Opera & Ballet. Terwijl u kunt genieten van de voorstelling, parkeert WeParc uw auto in een beveiligde en overdekte parkeergarage buiten het centrum. Natuurlijk kunt u erop vertrouwen dat er voorzichtig met uw auto wordt omgegaan. Bij aankomst wordt de auto gefotografeerd en de kilometer stand bijgehouden. Zo staat er gegarandeerd nooit meer dan 10 kilometer extra op de teller. Aan het einde van de voorstelling staat uw auto weer voor de deur van het Nationale Opera & Ballet op u te wachten. De kosten voor Valet Parking zijn €39,95. Voor meer informatie en reserveren, kijk op de website van WeParc.

Parkeren

Parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet is schaars, zeker ’s avonds en in het weekend. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn.

De parkeergarage 'Q-Park Waterlooplein' is een openbare en particuliere parkeergarage. Deze is niet exclusief toegankelijk voor theaterbezoekers. Wij raden u aan deze parkeergarage te mijden. De kans is groot dat deze vol is.

Alternatieve parkeergarages op geringe loopafstand van Nationale Opera & Ballet zijn:

Amstelstraat 12 - 1017 DA, The Bank Rembrandtplein
Anne Frankstraat 220 - 1011 MP, Markenhoven
Valkenburgerstraat 238 - 1011 ND, P1 Parking Waterlooplein
Kalverstraat, Singel 451 C - Q-Park

P+R locaties

Een alternatieve parkeermogelijkheid bevindt zich aan de rand van de stad, bij één van de zeven P+R parkeerlocaties bij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor € 8 per 24 uur (€ 1 bij inrijden na 10:00) en vervolgens met maximaal vijf medereizigers voordelig reizen met de trein, bus, tram of metro naar Nationale Opera & Ballet. Meer informatie op de website van iAmsterdam.com: P+R parkeerlocaties

Uitgebreide informatie over parkeren in Amsterdam vindt u op de website van de gemeente Amsterdam: parkeren in Amsterdam