Bereikbaarheid

Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, met de auto of per fiets.

Bekijk hier een plattegrond van de locatie van Nationale Opera & Ballet .

Plan uw reis met deze routeplanner of met de openbaar vervoer-planner.

De hoofdingang en het Kassabespreekbureau bevinden zich op Amstel 1, aan de waterkant van het Waterlooplein. 

Openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein. Ook tramlijn 9 (vanaf Amsterdam CS) en 14 stoppen pal voor de deur: halte Waterlooplein.

Taxi

Er is een taxistandplaats naast Nationale Opera & Ballet (hoek Waterlooplein) en – op drie minuten loopafstand – op het Rembrandtplein.

Auto

Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘P Muziektheater’ en u komt uit bij de onder het theater gelegen parkeergarage waar het echter op voorstellingsavonden wel extra druk kan zijn. Kijk hieronder voor meer informatie over Parkeren.

Parkeerdienst WeParc

Bij Nationale Opera & Ballet kunt u gebruikmaken van de parkeerdienst van WeParc. Stap voor de deur uit en laat uw auto door een van de gescreende chauffeurs parkeren in een overdekte garage.

Plaats nu uw reservering via de website, of via de iPhone- of Android-app.

Reserveer op tijd, want vol is vol!

Apple App store Google Play Store

Parkeren

Parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet is schaars, zeker ‘s avonds. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn. Houd er rekening mee dat na aanvang van de voorstelling geen toegang meer tot de voorstelling kan worden verleend.

De parkeergarage 'Stadhuis-Muziektheater' is een openbare en particuliere parkeergarage. Deze is niet exclusief toegankelijk voor theaterbezoekers. Wij raden u aan deze parkeergarage te mijden. De kans is groot dat deze vol is.

Alternatieve parkeergarages op geringe loopafstand van Nationale Opera & Ballet zijn:

Amstelstraat 12 - 1017 DA, The Bank Rembrandtplein

Anne Frankstraat 220 - 1011 MP, Markenhoven

Valkenburgerstraat 238 - 1011 ND, P1 Parking Waterlooplein

Via de website van P1 Parking is er de mogelijkheid om vooraf een parkeerplaats te boeken tegen een voordelig tarief, een hele dag parkeren voor € 20,- of een hele avond voor € 10,-. Op www.p1.nl/boeken kan een parkeerplaats geboekt worden. 

P+R locaties

Een alternatieve parkeermogelijkheid bevindt zich aan de rand van de stad, bij één van de zeven P+R parkeerlocaties bij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor € 8 per 24 uur (€1 bij inrijden na 10:00) en vervolgens met maximaal vijf medereizigers voordelig reizen met de trein, bus, tram of metro naar Nationale Opera & Ballet. Meer informatie op de website van iAmsterdam.com: P+R parkeerlocaties

Uitgebreide informatie over parkeren in Amsterdam vindt u op de website van de gemeente Amsterdam: parkeren in Amsterdam