Fonds op naam

Als u overweegt een substantieel bedrag te schenken aan Het Nationale Ballet en daaraan een heel persoonlijke invulling wil geven, is het oprichten van een fonds op naam een interessante mogelijkheid.

Persoonlijke invulling
Een fonds op naam laat zich beschrijven als uw eigen goede doel binnen Het Nationale Ballet. U richt een fonds op naam op met een doelstelling die bij Het Nationale Ballet past, bijvoorbeeld het creëren van nieuwe balletten of het restaureren van kostuums. U kunt het fonds oprichten tijdens uw leven of na overlijden door het fonds in uw testament op te nemen. Het Nationale Ballet keert het fonds in overleg met u uit aan het door u gekozen doel, ineens of in delen. En u geeft het fonds een naam. Dat kan algemeen zijn, bijvoorbeeld ‘het kostuumfonds’, maar u kunt het fonds ook uw naam schenken, of die van een dierbare. Uw fonds levert een belangrijke bijdrage aan wat ú belangrijk vindt bij Het Nationale Ballet. Behalve nauwe betrokkenheid bij het gezelschap ontvangt u aanzienlijk belastingvoordeel.

Rekenvoorbeeld
Een fonds op naam bouwt u op in ten minste vijf jaar, door jaarlijks minimaal €10.000 in te leggen. Door de Geefwet mag u deze gift bij uw belastingaangifte verhogen met het maximum van €1.250 per jaar, dus u mag €11.250 opvoeren. U ontvangt daarover belastingvoordeel tot 52% (afhankelijk van uw belastingtarief). De gift kost u dan netto slechts €4.150 per jaar.

Het is mogelijk om het bedrag van uw fonds op naam in één keer in te leggen; ook dan ontvangt u belastingvoordeel.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord. Bel met Nadja van Deursen, Particuliere fondsenwerving, 020 551 82 18 of stuur een e-mail naar n.vdeursen@operaballet.nl