Toegankelijkheid

Hier vindt u praktische informatie over de toegankelijkheid van Nationale Opera & Ballet.

 

Waar is wat?

De hoofdingang en het Kassabespreekbureau bevinden zich op Amstel 1, aan de waterkant van het Waterlooplein.

De garderobe vindt u na de hoofdingang aan uw linkerhand op de begane grond.

De inleidingen vinden links op het 2e balkon plaats; het dinerarrangement is rechts op het 2e balkon.

Toiletten liggen tussen de beide garderobes op de begane grond en op zaalniveau en het 1e en 2e balkon, vindt u de toiletten aan de rechterkant van de foyer.

De winkel is gelegen aan de linkerkant op zaalniveau.

Garderobe

Het gebruik van de garderobe - bij binnenkomst aan uw linkerhand - is gratis voor bezoekers. Het is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om uw jas en (hand-)bagage mee te nemen naar de zaal. 

Placering

De zaal is opgedeeld in drie niveau’s: zaalniveau, 1e balkon en 2e balkon. Plaatsen met oneven nummers treft u aan op elk niveau aan de linkerkant van de zaal (gebruik de linkeringang “Oneven”), plaatsen met even nummers vindt u aan de rechterkant van de zaal (gebruik ingang “Even”).

Laatkomers

Na aanvang van de voorstelling sluiten de deuren van de zaal en is het niet meer toegestaan deze te betreden. Nationale Opera & Ballet kiest hiervoor opdat de zittende bezoekers tijdens de voorstelling niet gestoord worden. Bezoekers die te laat zijn kunnen de voorstelling in de foyer volgen op schermen. Bij voorstellingen met een pauze kunnen zij na de pauze alsnog plaatsnemen in de zaal.    

Rolstoelgebruikers

Nationale Opera & Ballet is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over een lift en een aangepast toilet. In de zaal zijn op zaalniveau plaatsen vrijgehouden voor rolstoelgebruikers en begeleiders. Deze plaatsen worden bij voorstellingen van Het Nationale Ballet voor de derderangsprijs en bij De Nationale Opera voor de zesderangsprijs verkocht. De rolstoelplaatsen zijn allemaal voorzien van een scherm voor de ondertitels.

Slechthorenden

Voor slechthorenden is er in Nationale Opera & Ballet een ringleiding. Op enkele plaatsen wordt echter geen signaal aangeboden. Let er bij de (online-)aankoop dat de volgende plaatsen geen signaal hebben.

Geen signaal                    
zaal                                                      
rij 1 t/m 5
rij 6 en 7 stoel 2
rij 8 stoel 1
rij 9 stoel 2 en 3
rij 10 stoel 1 en 3
rij 11 stoel 3
rij 12 stoel 1 en 2
rij 13 stoel 1 en 2
rij 14 t/m 17 stoel 1
rij 18 in zijn geheel

1e balkon
rij 6 in zijn geheel
rij 5 stoel 1 en 2
rij 4 stoel 1 en 2
rij 3 stoel 1 en 2
rij 2 stoel 1 en 2
rij 1 stoel 1 en 2

het gehele 2e balkon