Kaartverkoop

Informatie over losse kaartverkoop, abonnementen en reeksen, betaalwijzen, kortingen, de ruilservice, de zaalplattegrond, inleidingen bij voorstellingen en de webshop.

Kaarten

  • Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de Kassa van Nationale Opera & Ballet aan de Amstel 3 te Amsterdam.
  • Online bestellen is mogelijk via deze website. Daarvoor selecteert u de voorstelling via programma en daarna 'koop kaarten'.
  • Tijdens de openingsuren kunt u kaarten telefonisch bestellen via
    020 625 5455.
  • Het verschuldigde bedrag kunt u betalen met creditcard (Visa, Mastercard, American Express) of op onze rekening overmaken. Zodra de betaling is voldaan, worden de kaarten toegestuurd. Voor het afhalen of opsturen van uw bestelde kaarten geldt een toeslag.

Bekijk hier de openingsuren van de kassa van Nationale Opera & Ballet openingsuren

Start losse kaartverkoop

De kaarten voor de operavoorstellingen in seizoen 2015-2016 gaan op vier verschillende data in de voorverkoop. Op 5 juni 2015 gaan in de verkoop: Der Rosenkavalier, Il trovatore, Opera Gala en Dialogues des Carmélites. Op 3 september 2015 gaan in de verkoop: Hänsel und Gretel, Ariodante en Chovansjtsjina. Op 15 december 2015 gaan in de verkoop: Only the sound remains, Roméo & Juliette en Don Giovanni. Op 9 maart 2016 gaan in de verkoop: Pique dame, Theatre of the World, Jubileumconcert.

De kaarten voor alle balletvoorstellingen in seizoen 2015-2016 zijn vanaf 1 juni 2015 te koop.

Kaarten voor voorstellingen van De Nationale Opera die buiten het eigen theater plaatsvinden, kunt u online of telefonisch bij ons bestellen. Kaarten voor balletvoorstellingen op een andere locatie dan Nationale Opera & Ballet zijn verkrijgbaar bij het theater waar de betreffende voorstelling te zien is.

Voor het startpunt van de kaartverkoop voor andere voorstellingen in Nationale Opera & Ballet geldt dat die worden gecommuniceerd op deze website.

Uitverkocht?

Misschien kunt u toch bij de voorstelling aanwezig zijn! Vanaf een uur voor aanvang zijn aan de Kassa volgnummers verkrijgbaar. Alle niet afgehaalde kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang verkocht, maximaal twee kaarten per persoon, in volgorde van opkomst.

Variabele prijzen

Bij alle voorstellingen in Nationale Opera & Ballet hanteren we een systeem van oplopende toegangsprijzen. Naarmate de premièredatum dichterbij komt en de voorstelling voller raakt, zullen prijzen omhoog gaan. Ook wordt er verschil gemaakt tussen weekdagen (maandag tot en met donderdag) en weekenddagen (vrijdag tot en met zondag).