Kaartverkoop

Informatie over losse kaartverkoop, abonnementen en reeksen, betaalwijzen, kortingen, de ruilservice, de zaalplattegrond, inleidingen bij voorstellingen en de webshop.

Kaarten

  • Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de Kassa van Nationale Opera & Ballet aan de Amstel 3 te Amsterdam.
  • Online bestellen is mogelijk via deze website. Daarvoor selecteert u de voorstelling via programma en daarna 'koop kaarten'.
  • Tijdens de openingsuren kunt u kaarten telefonisch bestellen via
    020 625 5455.
  • Het verschuldigde bedrag kunt u betalen met creditcard (Visa, Mastercard, American Express) of via iDEAL. Zodra de betaling is voldaan, worden de kaarten toegestuurd. Voor het afhalen of opsturen van uw bestelde kaarten geldt een toeslag. Voor bestellingen via telefoon of internet wordt per kaart € 2 boekingskosten gerekend (met een maximum van € 20).Voor het versturen of afhalen van kaarten wordt additioneel € 1 in rekening gebracht, e-tickets zijn echter gratis.

Bekijk hier de openingsuren van de kassa van Nationale Opera & Ballet  (en wanneer de kassa gesloten is tijdens de zomer) : openingsuren

Variabele prijzen

Bij alle voorstellingen hanteren we een systeem van oplopende toegangsprijzen. Afhankelijk van de vraag naar kaarten stijgt de prijs. Met een abonnement bent u verzekerd van de laagste prijs.

Start losse kaartverkoop

De losse kaarten voor de operavoorstellingen in seizoen 2015-2016 gaan op vier verschillende data in de voorverkoop. Op 5 juni 2015 gaan in de verkoop: Der Rosenkavalier, Il trovatore, Opera Gala en Dialogues des Carmélites. Op 3 september 2015 gaan in de verkoop: Hänsel und Gretel, Ariodante en Chovansjtsjina. Op 15 december 2015 gaan in de verkoop: Only the sound remains, Roméo & Juliette en Don Giovanni. Op 9 maart 2016 gaan in de verkoop: Pique dame, Theatre of the World, Jubileumconcert.

De kaarten voor alle balletvoorstellingen zijn vanaf 1 juni te koop voor het daaropvolgende seizoen. Kaarten voor balletvoorstellingen op een andere locatie dan Nationale Opera & Ballet zijn verkrijgbaar bij het theater waar de betreffende voorstelling te zien is.

Voor het startpunt van de kaartverkoop voor andere voorstellingen in Nationale Opera & Ballet geldt dat die worden gecommuniceerd op deze website.

Kortingen

Nationale Opera & Ballet geeft korting op de toegangsprijs bij het tonen van een CJP, Stadspas Amsterdam of een Cultuurkaart. Voor studenten geldt een last minute toegangsprijs van € 15, vanaf 13.00 uur op de dag van de voorstelling ook online: operaballet.nl. Let op: bij de hoofdingang wordt gevraagd naar uw kortingskaart of studentenpas. Eén dag voor de voorstelling van een operaproductie kunnen Fidelio-leden tegen korting kaarten reserveren. Zie voor meer informatie operaballet.nl/fidelio

Groepsreserveringen

Een groepsreservering is mogelijk vanaf 15 personen voor alle producties. U kunt tot zes weken vóór de première van een bepaalde productie een groepsboeking aanvragen via het speciale reserveringsnummer: 020 551 8119 of groepsboeking@operaballet.nl

Boventitels De Nationale Opera

Vanaf seizoen 2016 - 2017 is er boventiteling bij alle rangen beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels. Hiermee komen de vijfde en zevende rang zonder zicht op boventiteling te vervallen. De nieuwe zaalplattegrond bevat vanaf seizoen 2016 - 2017 zes rangen.

Uitverkocht?

Misschien kunt u toch bij de voorstelling aanwezig zijn! Vanaf een uur voor aanvang zijn aan de Kassa volgnummers verkrijgbaar. Alle niet afgehaalde kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang verkocht, maximaal twee kaarten per persoon, in volgorde van opkomst.