De Nationale Opera presenteert

We Shall Not Be Moved Daniel Bernard Roumain

Let op! Deze voorstelling is in de Stadsschouwburg Amsterdam

We Shall Not Be Moved

Tijdsduur 2:05

Pauzes 1

Van Daniel Bernard Roumain

Taal Engels

Boventitels Nederlands en Engels

Deze kameropera is een aanklacht tegen de structurele ongelijkheid waar de zwarte gemeenschap in Philadelphia (maar ook op andere plekken) mee te maken heeft. 

Zoals de constante dreiging van geweld – door zowel politie als straatbendes –, verkrachting en de marginalisering van mensen met een genderfl uïde identiteit.

Het verhaal

Op de vlucht na een reeks tragische incidenten, vinden vijf tieners uit Noord-Philadelphia een schuilplaats in een verlaten woning in West Philly. Het blijkt het voormalige hoofdkwartier van black liberation group MOVE, dat in 1985 door de politie werd opgeblazen – met 11 doden waaronder 5 kinderen en een verwoeste wijk tot gevolg. Als de jonge krakers in contact komen met de geesten die het pand blijken te bevolken, zien ze hun toevluchtsoord als lotsbestemming en komen ze langzaam in verzet.

Achtergrond

Deze voorstelling, die september ’17 in Philadelphia in première ging, is een ambitieuze samenwerking tussen componist Daniel Bernard Roumain, activist en spoken word artist Marc Bamuthi Joseph en de gerenommeerde regisseur-choreograaf Bill T. Jones. We Shall Not Be Moved is urgent en actueel, en biedt een soepele cross-over tussen spoken word, hedendaagse dans, videoprojecties, klassieke muziek, jazz en R&B.

De makers

‘About as omnivorous as a contemporary artist gets’ schreef The New York Times over componist Daniel Bernard Roumain, die samenwerkte met o.a. componist Philip Glass, tapdanser Savion Glover en zangeres Lady Gaga. Bill T. Jones is een befaamd choreograaf, danser, theatermaker en schrijver. Eerder was o.a. zijn succesvolle muziektheatervoorstelling Fela! over Fela Kuti in Amsterdam te zien.

We Shall Not Be Moved werd december 2017 door de New York Times uitgeroepen tot een van de 'Best Classical Music Performances of 2017', dé operaproductie van 2017. 

Opera Forward Festival

We Shall Not Be Moved is geprogrammeerd in het kader van Opera Forward Festival. Dit festival verkent met toonaangevend nieuw werk de toekomst van opera.  Bekijk het hele programma.

Team, Cast en Koor

Muzikale leiding: 
Viswa Subbaraman
Libretto: 
Marc Bamuthi Joseph
Regie, choreografie en dramaturgie: 
Bill T. Jones
Decor: 
Matt Saunders
Kostuums: 
Liz Prince
Licht: 
Robert Wierzel
Projecties: 
Jorge Cousineau
Sound design: 
Robert Kaplowitz
Assistentregisseur: 
Seth Hoff
Assistentchoreograaf: 
Raphael Xavier

Founding Partner Opera Forward Festival:

 

Gastvoorstellingen van Opera Philadelphia.