home home
home home
Home
Home De Nationale Opera presenteert

Fortress Europe Calliope Tsoupaki

Deze productie was te zien in maart 2017

Deze voorstelling is uiterkocht

Sign of the Times

Tijdsduur 1:30

Van Calliope Tsoupaki

Taal Engels

Fortress Europe is een nieuwe opera over een van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: de vluchtelingencrisis. Het is de eerste aflevering van 'Sign of the Times', een serie nieuw te schrijven opera’s die snel inhaken op de actualiteit, van onze partners Opera Trionfo en Asko|Schönberg.

 • Neem een kijkje achter de schermen bij Fortress Europe met componist Calliope Tsoupaki

  Het verhaal

  De opera vertelt het verhaal van vrouwe Europa en haar zoon, de politicus. Zelf geboren in Noord-Afrika, trad Europa als jonge vrouw vol moed en idealen de wereld tegemoet. Nu leeft ze afgezonderd in haar appartement in Brussel. Ondertussen heeft haar zoon de opdracht de poort naar Europa te bewaken. Er ontspint zich een drama vol politieke belangen, persoonlijke verlangens en de angst en haat van populisten.

   

  Fortress Europe wordt geprogrammeerd in het kader van Opera Forward Festival. Dit festival verkent met toonaangevend nieuw werk de toekomst van opera.  Bekijk het hele programma.

  Floris Visser

  Regie

  Floris Visser (33) kreeg al snel internationale erkenning als een van de belangrijkste talenten van de nieuwe generatie operaregisseurs.

  Team, Cast en Koor

  Muzikale leiding  
  Bas Wiegers
  Regie 
  Floris Visser
  Vormgeving 
  Dieuweke van Reij
  Licht 
  Alex Brok
  Dramaturgie 
  Klaus Bertisch
  Orkest 
  ASKO|Schönberg
  Koor 
  Nederlands Studenten Kamerkoor
  Europa 
  Rosemary Joshua
  The politican 
  Erik Slik
  The refugee 
  Yavuz Arman İşleker

  De makers

  Calliope Tsoupaki gebruikt in haar composities elementen uit oude en hedendaagse muziek, muziek uit Griekenland en het Midden-Oosten. Deze combineert ze tot een volkomen eigen muzikaal idioom. Na haar opleiding aan het Hellinicon Conservatorium Athene vervolgde zij haar studie in Nederland bij Louis Andriessen. Ze bleef en groeide uit tot een van de gezichtsbepalende componisten van Nederland.

  Floris Visser behaalde de afgelopen jaren triomfen als regisseur in binnen- en buitenland. In 2012 werd hij aangesteld als Cultural Professor aan de TU Delft. Hij is de eerste Nederlandse regisseur die ooit werkte voor de Bolshoi Opera in Moskou, waar hij Mozarts Così fan tutte regisseerde. De productie ontving vijf nominaties voor het Gouden Masker, Ruslands meest prestigieuze theaterprijs.

   

  Het operakoor wordt verzorgd door het Nederlands Studenten Kamerkoor.

  Deze productie is onderdeel van Opera Forward Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door:

  Founding Partners Opera Forward Festival

  Fonds21 van den Ende Foundation

   

  Partners Opera Forward Festival

  VSB BankGiroLoterij Fonds Dioraphte Bylandtstichting

   

  Productiepartners