Home

Daniel Camargo

1e solist

De Braziliaanse danser Daniel Camargo volgde zijn eerste balletlessen in zijn geboorteland Brazilië en werd ontdekt tijdens de Youth America Grand Prix (2005), waarna hij zijn opleiding vervolgde aan de John Cranko School in Stuttgart. Daarna voegde Camargo zich in 2009 bij het Stuttgarter Ballett waar hij in 2013 eerste solist werd. Daar danste Camargo hoofden solorollen in balletten van John Cranko, Jerome Robbins, George Balanchine, Maurice Béjart, Kenneth MacMillan, Glen Tetley en Hans van Manen. Gerenommeerde choreografen zoals Sidi Larbi Cherkaoui, Wayne McGregor, Jorma Elo en Marco Goecke creëerden nieuw werk voor hem. In 2015 debuteerde Daniel Camargo bij Het Nationale Ballet als gastsolist in Notenkraker en Muizenkoning. Sinds seizoen 2016/2017 is hij als eerste solist aan ons gezelschap verbonden. In 2009 ontving hij de European Most Promising Award van de European Cultural Foundation (ECF). In 2010 won Camargo de Duitse dansprijs, de Future Award. In 2011 won hij samen met danspartner Elisa Badenes de publieksprijs tijdens The Erik Bruhn Prize-competitie in Toronto, Canada, en in 2017 won hij de Positano Premia la Danza, dansprijs van Europa.

cv

  • Geboorteplaats:  Daniel Camargo is geboren in Sorocaba, Brazilië.
  • Opleiding en carrière:  Hij volgde een balletopleiding aan de Teatro Guaira Ballet School in Curitiba, Brazilië en vervolgde zijn studie in Stuttgart waar hij in 2009 examen deed. In datzelfde seizoen trad hij toe tot het Stuttgart Ballet's Corps de ballet. Begin seizoen 2012-2013 werd hij tweede solist en het seizoen daarop eerste solist.
  • Prijzen:  'Outstanding Performance by a Male Dancer'- Critic's choice 2017; 2017 Positano Premia la Danza, dansprijs van Europa; In oktober 2009 ontving hij de European Most Promising Award, in 2010-2011 won hij de German Dance Price Future. In 2011 won hij de Audience Choice in de Erik Bruhn Prize competitie in Toronto, samen met zijn partner Elisa Badenes.
  • Eigen choreografie:  Do outro lado, wereldpremière 2013, Stuttgart Ballet