Verbouwing van het theater

Nationale Opera & Ballet creëert en produceert voorstellingen van topkwaliteit en biedt bezoekers een totaalbeleving. De publieksvoorzieningen zijn echter sinds de opening in 1986 niet meer aangepast aan de veranderende wensen van het publiek. In het algemeen is groot onderhoud aan het theater noodzakelijk, hetgeen we willen combineren met de langgekoesterde wens voor revitalisering van de publieksdelen van het gebouw. Op dit moment hebben we te weinig ruimte om optimaal aan de vraag vanuit de markt te kunnen voldoen.

Het totale project bestaat uit meerdere fases en zal een aantal jaren beslaan. In het souterrain bouwen wij momenteel aan een nieuwe ruimte voor educatie-activiteiten, inleidingen en evenementen. Jeugdvoorstellingen, speciale programma’s voor scholen en activiteiten voor onze vaste en toekomstige bezoekers zijn razend populair. Op dit moment kunnen wij met ons huidige ruimte-aanbod de vraag niet aan. Wij vinden het belangrijk om nog meer kinderen, jong volwassenen en een divers publiek kennis te laten maken met dans, zang en muziek. Om deze groeiende groepen mensen te ontvangen en te bedienen willen we een aparte ruimte creëren waar we deze activiteiten kunnen ontwikkelen en uitbreiden.

Elke euro helpt ons om de ontbrekende half miljoen euro bijeen te brengen. Helpt u ons mee om onze droom waar te maken en nog meer kinderen, jongeren en volwassenen in aanraking te laten komen met opera en ballet?

U kunt op de volgende wijze doneren:

  • Doneer met iDEAL of creditcard via deze link
  • U kunt uw donatie overmaken naar NL36ABNA0440440440 ten name van Nationale Opera & Ballet onder vermelding van ‘Educatieruimte

Er zijn verschillende mogelijkheden om als bedrijf, stichting, fonds of particulier bij te dragen aan de verbouwing en toekomst van Nationale Opera & Ballet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruth de Vries op telefoonnummer 020-5518066 of via email r.dvries@operaballet.nl.

Partners die al bijgedragen hebben aan de totstandkoming: