De Nationale Opera presenteert

Trouble in Tahiti / Clemency Leonard Bernstein (1918-1990) / James MacMillan (1959)

Koop kaarten Of bel:
+3120 625 5455

Let op! Deze voorstelling is Theater de Meervaart

The American Dream?

Pauzes 1

Van Leonard Bernstein / James MacMillan

Taal Engels

Boventitels Nederlands en Engels

Twee korte opera's geregisseerd door aanstormend Amerikaans talent Ted Huffman.

TROUBLE IN TAHITI

In Bernsteins korte opera Trouble in Tahiti vormen populaire liedjes, herkenbare reclamedeuntjes en een dosis humor de basis voor compromisloze kritiek op het Amerikaanse materialisme. Deze opera in één akte gaat over de onderhuidse huwelijksproblemen van Sam en Dinah, een jong stel dat in een Amerikaanse buitenwijk woont. In tegenstelling tot het ideaalbeeld van The American Dream, zijn Sam en Dinah wanhopig ongelukkig.

CLEMENCY

Clemency van de Schotse componist James MacMillan is een kleinschalige opera met vijf zangers (vier mannen, één vrouw) en een kamerensemble van uitsluitend strijkers, om een compacte, homogene klank te creëren. Het verhaal gaat over Abraham en Sarah die worden bezocht door drie mysterieuze personen. Zijn het engelen, goddelijke wezens of misschien terroristen? MacMillan ziet eerder het verband met mensen van nu en hun lotgevallen dan met Bijbelse drama’s in Hollywoodstijl.

Opera Forward Festival

Trouble in Tahiti / Clemency is geprogrammeerd in het kader van Opera Forward Festival. Dit festival verkent met toonaangevend nieuw werk de toekomst van opera.  Bekijk het hele programma.

Over deze productie

Aanstormend Amerikaans regietalent Ted Huffman studeerde aan Yale University en maakte deel uit van het San Francisco Merola Opera Program. Recent regisseerde hij Luke Styles’ Macbeth, waarvoor hij ook het libretto schreef. In 2016 regisseerde hij de wereldpremière van 4.48 Psychosis van componist Philip Venables in het ROH Covent Garden waarvoor hij de ‘UK Theatre Award for Achievement in Opera’ ontving. Hij regisseerde eerder bij DNO talent met veel succes Les mamelles de Tirésias.

Duncan Ward, de jonge talentvolle Britse dirigent, leidt het Nederlands Kamerorkest  en maakt zijn debuut bij De Nationale Opera.

Ted Huffman

Regisseur

Ted Huffman studeerde aan Yale University en maakte deel uit van het San Francisco Merola Opera Program.

 

Orkest

Het Nederlands Kamerorkest is samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest de vaste orkestpartner va De Nationale Opera en wordt internationaal gerekend tot de beste operaorkesten. Het Nederlands Kamerorkest verzorgt in Het Concertgebouw een veelzijdige concertprogrammering en speelt daarnaast in andere Nederlandse concertzalen en op buitenlandse podia en festivals. Het Nederland Kamerorkest werd in 1955 opgericht. Sinds 2004 voert meesterviolist Gordan Nikolić de artistieke leiding. Het orkest verbindt artistieke excellentie met gastvrijheid voor een breed publiek en neemt in een omvangrijk programma voor educatie en talentontwikkeling verantwoordelijkheid voor de toekomst van klassieke muziek en opera. Klassieke muziek wordt zo bereikbaar voor iedereen. In samenwerking met De Nationale Opera weet het orkest zowel klassieke opera’s en kameropera’s als ook nieuw muziektheater in kleinere bezettingen te realiseren. In seizoen 2016 - 2017 speelde het Nederlands Kamerorkest Le nozze di Figaro. In april volgt A Dog’s Heart.

Team, Cast en Koor

Muzikale leiding: 
Duncan Ward
Regie: 
Ted Huffman
Orkest: 
Nederlands Kamerorkest

Founding Partner Opera Forward Festival: