home home
home home
Home
Nationale Opera & Ballet presenteert

Kinderstudio op de woensdagmiddag

Kinderstudio

Tijdsduur 1:30/2:00

Iedere maand organiseert Nationale Opera & Ballet de Kinderstudio op woensdagmiddag. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en van 7 t/m 12 jaar.

In het kort

De creatieve woensdagmiddagen staan in het teken van dansen, zingen en spelen. Iedere maand is er een ander thema waarbij uw kinderen op een speelse manier kennismaken met de wereld van opera en/of ballet.

U kunt uw kind op woensdagen om 15.00 uur brengen naar de hoofdingang van Nationale Opera & Ballet en om 16.30/17.00 uur (zie onder) weer ophalen. Na aanvang van de activiteit is er geen toegang meer mogelijk.

Kosten

Voor de groep van 4-6 jaar* kost de Kinderstudio €7,50 per kind. De activiteit duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Maximaal aantal kinderen is 20 per keer.

Voor de groep van 7-10 jaar* kost de Kinderstudio €9,50 per kind. De activiteit duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Maximaal aantal kinderen is 25 per keer.

*De inhoud van de workshops wordt afgestemd op de leeftijdsgroep, wij verzoeken u vriendelijk om daarom onze leeftijdsgroepen te respecteren.

 • Programma

  Mata Hari

  wo 4 oktober  

  7 - 12 jaar: Er wordt  een nieuwe geheime danstaal bedacht. Het Mata Hari dansspel wordt tot slot als schaduwspel voor elkaar opgevoerd.

  4 - 6 jaar: We maken met elkaar een schimmenspel met geheime taal en fantasiefiguren.

  Gianni Schicchi

  wo 8 november

  7-12 jaar: In de workshop schrijf en zing je je eigen smartlappen over geld en over liefde op muzikale Puccini-motieven. Overigens, wie weet wat smartlappen zijn?

  4-6 jaar: Op bekende muzikale motieven van muziek van Puccini (bijvoorbeeld Ping, Pang en Pong uit de opera Turandot) worden kleine gedichtjes gemaakt en gezongen

  The Sleeping Beauty

  wo 13 december

  7-12 jaar: We leren je de gezichtsuitdrukkingen van de goede en de kwade fee. De schone slaapster wordt wakker in een nieuwe wereld. Hoe wordt er gedanst over 100 jaar? En op welke muziek?

  4-6 jaar: Doornroosje slaapt 100 jaar… waar droomt ze van? We maken ons eigen droomverhaal en verbeelden het op de mooie muziek van Tsjaikovski.

  La bohème

  wo 10 januari

  7-12 jaar: In het verhaal van de opera La bohème leven de personages heel uitbundig, alsof het hun laatste dag is! Wat zou jij doen als het je laatste dag was? We gaan fantaseren, zingen en spelen.

  4-6 jaar: Hoe ziet je favoriete feestdag eruit? Er wordt een programma voor een hele feestdag verzonnen en op elk moment van die dag wordt er gezongen en gespeeld!

  Don Quichot

  wo 7 februari

  7-12 jaar: Don Quichot en Sancho Panza gaan de wereld in op zoek naar de jonkvrouw Dulcinea. Als echte ridders gaan ze goede daden verrichten. Kitri loopt weg van huis, omdat ze met Basilio wil trouwen. Hoeveel kun jij aan wanneer je iets écht wilt? Dans en spel zonder woorden, maar mét grote gebaren!

  4-6 jaar Don Quichot wordt neergeslagen door een klap met een molenwiek. Hij droomt van heldendaden. Hij overwint monsters en danst met prinsen en prinsessen. De droom wordt in de workshop uitgewerkt.

  Dutch Doubles

  wo 7 maart

  7-12 jaar: Stel je hebt een dans gemaakt op muziek van Beyoncé. Hoe ziet het eruit als je vervolgens diezelfde dans uitvoert op muziek van Tsjaikovski? Welke muziek past bij welke dans? Kun je ook dansen zonder muziek? Wat doet muziek voor dans? Een middag dans maken en muziek luisteren, kiezen en uitproberen.

  4-6 jaar: Op diverse klapritmes maken we 'danszinnen'. Met (slag)instrumenten begeleiden de kinderen elkaars 'danszin'. Kinderen leren een kleine choreografie op moderne muziek.

  Gurre-Lieder

  wo 11 april

  7-12 jaar: De natuur overwint. Hoe erg de dag ook is of was, er komt altijd weer een nieuwe dag, de zon komt weer op. De natuur is onze inspiratiebron voor het zingen. De vogels nemen ons mee over de wereld.

  4-6 jaar: Liedjes over de seizoenen, de vogels, de wolken en het water.

  Hondenhartje

  wo 2 mei

  7-12 jaar: In de opera Hondenhartje wordt  scheepshond Sjarik de kapitein op het schip. Maar wat voor een kapitein! Het beest is los! De kapitein lijkt een brulaap, schreeuwlelijk, een bullebak. Welk dier zit er in jou? In deze workshop worden scheepsliederen gezongen en verandert iedereen in een dier.

  4-6 jaar: Er worden zeemansliedjes gezongen en er wordt een onderwaterwereld verbeeld.

  Narnia

  wo 18 april

  7-12 jaar: Stel je springt pats-boem door een kleerkast en komt dan in een hele vreemde wereld terecht. Niets is daar wat het lijkt. De leeuw helpt je, maar de afschuwelijke heks bevriest je. Urban dance en ballet ontmoeten elkaar in Narnia en in de workshop.

  4-7 jaar: Wakker worden in een wereld waar de dieren praten. Hoe kan de heks worden overwonnen? Een gedanst avontuur.

  Les Contes d’Hoffmann

  wo 6 juni

  7-12 jaar: Jacques Offenbach schreef 'Het Luchtkasteel' (‘Le 66!’) in 1856 speciaal voor zijn eigen theatertje, een houten veilingloods aan de Champs-Elysées.  Het verhaal vertelt over de winnaar van een lot uit de loterij. Hoe gelukkig maakt geld? En ... wat gaan we nu eigenlijk doen met een miljoen?

  4-6 jaar: De verhalen van Hoffman, een dromende dichter. Als je half slaapt en half wakker bent, kun je de mooiste verhalen fantaseren. Met jezelf in de hoofdrol natuurlijk!  We maken met elkaar een groot verhaal waarin alles kan en waarin iedereen zingt. Mooie gedichten horen daarbij, op rijm!

  Kaarten online, via de kassa (kassa@operaballet.nl) of telefonisch 020 6 255 455

  Fotocredit: Anna van Kooij, Hans van den Bogaard