Het Nationale Ballet presenteert

In the future Junior Company

Jong toptalent op tournee

Na het grote succes van Ballet Bubbles en Juniors Go Dutch brengt het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet opnieuw een tourneeprogramma vol verrassingen: In the Future.

In het kort

In the Future is een even aantrekkelijk als uitdagend programma voor twaalf dansers, pasklaar voor de Junior Company, waarin we de sterren van de toekomst leren kennen in een ‘triple bill’.

Naast Napoli Suite, een klassiek werk van August Bournonville, en Ekklesia, een nieuw werk van Young Creative Associate Juanjo Arqués, bestaat het programma van In the Future uit het gelijknamige ballet dat Hans van Manen in 1986 maakte voor het Scapino Ballet en dat sindsdien onder andere door het Stuttgarter Ballett en door Introdans Ensemble voor de Jeugd op het repertoire is gehouden. In the Future is een première voor Het Nationale Ballet, een energiek, swingend, grappig en verrassend werk, met geweldig inventieve kostuums van Keso Dekker.

 

ACHTERGROND

De Junior Company is inmiddels niet meer weg te denken. Het in 2013 opgerichte gezelschap bestaande uit jonge dansers, heeft inmiddels haar bestaansrecht meer dan bewezen: met geslaagde tournees door het land waarbij telkens ruim twintig middelgrote theaters worden aangedaan, de buitenlandse tournees (Spanje, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Zwitserland) en een flink aantal kleine en grotere optredens bij bijzondere gelegenheden. In 2014-2015 maakte de Junior Company - samen met dansgezelschap ISH - Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast, die vanwege het grote succes dit seizoen wordt hernomen.

De jonge dansers dansen behalve hun eigen programma’s, ook mee in het corps de ballet van het grote gezelschap, zoals komend seizoen in The Sleeping Beauty, Don Quichot en Mata Hari. De Junior Company vormt een kweekvijver voor talent. Zo zijn Michaela DePrince, Jessica Xuan, Sho Yamada en Martin ten Kortenaar al van de Junior Company in korte tijd doorgestroomd naar Het Nationale Ballet, waar ze af en toe zelfs hoofdrollen dansen.

 

Programma

Ekklesia - wereldpremière
Choreografie
Juanjo Arqués

Napoli Suite (Pas de Six + Tarantella
Choreografie
August Bournonville

In the Future
Choreografie
Hans van Manen
Decor, kostuum- en lichtontwerp
Keso Dekker
Muziek
David Byrne

Unboxing talent

ING is hoofdsponsor van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Talent alleen is niet genoeg om de top te bereiken. Doorzettingsvermogen, flexibiliteit en creativiteit zijn minstens zo belangrijk. Bij haar zoektocht naar nieuw talent laat ING zich onder meer inspireren door de Junior Company van Het Nationale Ballet. De Unboxing Talent serie belicht de reis naar de top van talenten in verschillende disciplines.

 

 

De Junior Company van Het Nationale Ballet wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

    wo 08 feb Theaterkrant

    ‘Meisner weet hoe hij ‘zijn’ junioren op hun best kan presenteren.’ - Francine van der Wiel