home home
home home
Home
Nationale Opera & Ballet presenteert

Kinderstudio op de woensdagmiddag*

Koop kaarten Of bel:
+3120 625 5455

Extra kinderstudio op 1 april!

Kinderstudio

Tijdsduur 1:30/2:00

Iedere maand organiseert Nationale Opera & Ballet de Kinderstudio. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en van 7 t/m 10 jaar. Als voorbereiding op de jeugdopera Hondenhartje is er vier keer een extra Kinderstudio op zaterdag.

In het kort

Deze creatieve woensdagmiddagen staan in het teken van dansen, zingen en spelen. Iedere maand is er een ander thema waarbij uw kinderen op een speelse manier kennismaken met de wereld van opera of ballet.

U kunt uw kind op woensdagen om 15.00 uur brengen naar de hoofdingang van Nationale Opera & Ballet en om 16.30/17.00 uur (zie onder) weer ophalen. Na aanvang van de activiteit is er geen toegang meer mogelijk.

 

Extra Kinderstudio Hondenhartje zaterdag 1 april

Spoedcursus plastic

In de jeugdopera Hondenhartje, waarin een kapitein met zijn bemanning en hond Sjarik door de 'plastic soep' vaart, komt het vrachtschip van de kapitein vast te zitten in de plastic soep. In deze Kinderstudio leer je alles over plastic. Hoeveel plastic gebruik jij? En wat gebeurt er eigenlijk met al dat afval? Neem een tas vol (schoon) plastic afval mee. In een speelse, muzikale workshop onderzoek je de problemen én de oplossingen!

Schrijf je in voor de workshop op zaterdag 1 april 2017
Tijd: 15.00-17.00 uur
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Kosten: € 9,50

I.s.m. WASTED, een buurtlaboratorium voor plastic afval upcycling. 

Meer informatie over de opera:
Hondenhartje

Open Huis: vele handjes maken prachtig zeemonster

Tijdens het Open Huis op zaterdag 8 april kunnen kinderen in de knutselworkshop werken aan een megagroot zeemonster van plastic afval. Het eindresultaat zal in de foyer te zien zijn tijdens Hondenhartje . De kapitein in deze opera voorspelt dat vanuit de 'plastic soep' een nieuwe levensvorm zal verrijzen, een groot zeemonster.

Samen met WASTED  gaan we zijn voorspelling ten uitvoer brengen. Het skelet, maar liefst zes meter lang, is al in ons Decoratelier opgebouwd. De afgelopen weken is er al heel veel schoongemaakt plastic verzameld. Hiermee  brengen we dit monster tot leven. Er zijn flink wat handjes nodig om dit giga knutselwerk voor elkaar te krijgen!  Help je ook mee? Toegang tot het Open Huis is gratis!

Kosten Kinderstudio

Voor de groep van 4-6 jaar* kost de Kinderstudio €7,50 per kind. De activiteit duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Maximaal aantal kinderen is 20 per keer.

Voor de groep van 7-10 jaar* kost de Kinderstudio €9,50 per kind. De activiteit duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Maximaal aantal kinderen is 25 per keer.

*De inhoud van de workshops wordt afgestemd op de leeftijdsgroep, wij verzoeken u vriendelijk om daarom onze leeftijdsgroepen te respecteren.

 

Programma

za 1 april
Extra Kinderstudio Hondenhartje: Spoedcursus plastic
wo 19 april
A Dog's Heart: leer van een pop een echte hond te maken
wo 10 mei
Primeur: maak je eigen opera!
wo 14 juni
Jump: dans mee met de fanclub

Kaarten online, via de kassa (kassa@operaballet.nl) of telefonisch 020 6 255 455

Fotocredit: Anna van Kooij