home home
home home
Home
De Nationale Opera presenteert

Kinderkorenfestival 2017

Voorstelling voorbij

Kennismaken met opera

De Nationale Opera organiseert op zondag 29 januari 2017 weer een Kinderkorenfestival.

In het kort

Op 29 januari 2017 vindt voor de derde keer het Kinderkorenfestival plaats in Nationale Opera & Ballet. Deze dag biedt een kennismaking met de kunstvorm opera door middel van workshops spel, beweging en theater. Ook krijgen de deelnemers een kijkje achter de schermen. Tijdens een Grande Finale presenteren de kinderkoren zich gezamenlijk op het podium, met een heel nieuw korenlied. Dit korenlied wordt speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet en gecomponeerd door Micha Hamel. De regie is in handen van Marleen van der Wolde, Michiel Rozendal is muzikaal leider. Ouders en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deze feestelijke afsluiting mee te beleven.

Reserveren voor de finale kan vanaf maandag 23 januari 2017.

 

SAMEN ZINGEN

In Nederland zijn veel kinderkoren actief. Al deze jonge zangers ervaren wekelijks het plezier en de kracht van het samen zingen. De Nationale Opera wil hen graag de kans bieden om kennis te maken met het grootste operahuis van Nederland, en om samen met andere kinderkoren op te treden op het podium van Nationale Opera & Ballet.

Op zondag 11 januari 2015 vond de allereerste editie van het Kinderkorenfestival plaats. In totaal namen 16 enthousiaste kinderkoren uit het hele land aan deze bijzonder dag deel. Een impressie hiervan ziet u in onderstaande video.

Impressie van het Kinderkorenfestival dat op zondag 11 januari 2015 plaatsvond in Nationale Opera & Ballet.