home home
home home
Home
Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravond Stap in de wereld van de makers

Koop kaarten Of bel:
+3120 625 5455

Thema-avond rondom de voorstelling

Tijdsduur 1:15

Een gevarieerd programma rondom de thematiek van een opera- of balletvoorstelling.
 

Foyeravond 28 februari 2017

Wozzeck en The New Prince
 

Tijdens deze Foyeravond blikken we vooruit op twee opera’s uit het Opera Forward Festival: Wozzeck en The New Prince.

Het thema MACHT/ONMACHT vormt een rode draad door de festivalprogrammering. De modernistische operaklassieker Wozzeck toont de wanhoopsdaad van een onmachtig, kwetsbaar mens. De makers van de nieuwe opera The New Prince hebben zich laten inspireren door Niccolò Machiavelli’s analyse van macht en kijken naar machthebbers uit het recente verleden.
 

Programma

- Panelgesprek met o.a. regisseur Lotte de Beer, dirigent Steven Sloane (beiden The New Prince) en met dramaturg Christian Longchamp (Wozzeck) o.l.v. moderator Sarah Sluimer.

- Flitscollege muziektheorie door pianist en repetitor Ernst Munneke.

- Verschillende muzikale fragmenten uit de opera’s Wozzeck en The New Prince.
 

Sarah Sluimer is moderator, programmamaker en schrijver. Ze schrijft o.a. voor de Volkskrant, ELLE en De Correspondent. Haar debuutroman verschijnt in 2017.

Lotte de Beer is operaregisseur. Tijdens Opera Forward gaan maar liefst twee van haar producties in première: The New Prince en Caliban. De Amerikaan Steven Sloane (muzikale leiding The New Prince) is sinds 1994 muzikaal leider in de stad Bochum van de Bochumer Symphoniker en van de recent geopend nieuwe concertzaal Musikforum Ruhr. Christian Longchamp is als dramaturg o.m. bij veel producties van regisseur Krzysztof Warlikowski (o.m. Wozzeck) betrokken. 

Bariton Christopher Maltman vertolkt de titelrol in Wozzeck.

Tenor Marcel Beekman vertolkt de rollen van Hauptmann en Der Narr in Wozzeck.

Mezzosopraan Karin Strobos vertolkt de rol van Vrouwe Fortuna in The New Prince.

Ernst Munneke is pianist en repetitor en maakt sinds 2009 deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera.
 

Volgende Foyeravond

22 mei 2017 Salome

In het kort

Foyeravonden

Duik in de wereld van opera en ballet met de Foyeravonden: toegankelijke avonden waar thema’s uit de voorstellingen worden uitgediept en waar het werk van wereldberoemde choreografen en componisten niet alleen wordt besproken maar ook getoond en ten gehore gebracht.

Tijdens de Foyeravond kunt u in een informele setting met een drankje genieten van een aria of duet, een pas de deux of een klein ensemble, een interview met een zanger of een choreograaf. Per productie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, als opwarmertje voor de voorstelling.

De Foyeravonden beginnen om 20.30 uur en duren ongeveer 60 tot 75 minuten.

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - €15,-
Studenten - €7,50
Vrienden en Geefkringleden - €10,-

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.
Bent u OperaDonateur? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om als onze gast Foyeravonden - met het thema opera - gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.