Junior Company

Met de oprichting van de Junior Company in 2013 is Het Nationale Ballet uitgegroeid tot dé springplank voor jonge dansers.

Junior Company
Tweedejaars: Khayla Fitzpatrick, Nicholas Landon, Fabio Rinieri, Satchel Tanner
Eerstejaars: Madison Ayton, Emma Zoe Harris, Ines Marroquin, Alexandria Marx, Yuka Masumoto, Michele Esposito, Manu Kumar, Conor Walmsley

De Junior Company slaat een brug tussen professionele dansopleiding en professioneel gezelschap: de Nationale Balletacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en Het Nationale Ballet, Nederlands grootste dansgezelschap. Daarmee is Het Nationale Ballet een unieke omgeving voor jonge dansers die moeten wennen aan de beroepspraktijk, maar over genoeg talenten beschikken om een bloeiende carrière tegemoet te zien.
 

De Junior Company telt twaalf dansers. In deze kweekvijver van aanstormende talenten gaan zij zich meten met de gevestigde dansers van het gezelschap. Zij volgen een programma dat het dagprogramma bij een groot gezelschap weerspiegelt.

De Junior Company streeft ernaar per seizoen twee (tournee)programma’s uit te brengen, met daarin pas de deux en fragmenten uit het (neo)klassieke repertoire en nieuwe creaties die speciaal voor de Junior Company worden gemaakt door choreografen van naam. Daarnaast maken de dansers hun opwachting op het grote podium van Nationale Opera & Ballet, waar ze zullen optreden in avondvullende klassiek-romantische werken.

tournee In the Future

De Junior Company staat onder artistieke coördinatie van Ernst Meisner, die tot eind van seizoen 2012-2013 danser in de rang van grand sujet bij Het Nationale Ballet was. Pianiste voor de Junior Company is Kanako Inoue.

 

 

De Junior Company wordt  financieel ondersteund door: