home home
home home
Home

Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet ontwikkelt, produceert en toont ballet op internationaal topniveau. Het Nationale Ballet wil op die manier een groot en eigentijds publiek in contact brengen met en in vervoering laten raken door de schoonheid van de kunstvorm. Laat u inspireren, we heten u van harte welkom in ons theater.

Achter de schermen

Neem met deze video's een kijkje achter de schermen van Het Nationale Ballet. Zie onze solisten op hun allermooist in actie, ontdek hoe Igone de Jongh haar spitzen voorbereidt en neem een kijkje bij het Kostuumatelier en de afdeling Kap en Grime.

Kijk mee in de studio's bij de creatie van George Williamson's CRANE
In Roméo et Juliette staan opera en ballet samen op het toneel. Hoe is dat voor de zangers en dansers?
In deze videoclip zie de voorbereidingen op balletklassieker Giselle: van repetities in de studio tot het maken van pruiken, kostuums en decorstukken.
"Als ik op spitzen dans dan geeft mij dat het gevoel dat ik boven de grond dans." Eerste soliste Igone de Jongh vertelt hoe zij haar spitzen aandoet.
De solisten van Het Nationale Ballet op muziek van Nine Leaves, 'Remember Execute Forget”

Artistieke & Muzikale staf

Een overzicht van de artistieke en muzikale staf van Het Nationale Ballet

Gezelschap & Dansers

Het Nationale Ballet heeft zich in de afgelopen vijftig jaar ontwikkeld tot een toonaangevend balletgezelschap met een uniek en breed repertoire, een traditie in vernieuwing en met zo'n 80 dansers die uit de hele wereld afkomstig zijn. Het gezelschap neemt een vooraanstaande plaats in binnen het Nederlandse culturele leven en daarbuiten.

Een rijke geschiedenis

Volledige geschiedenis
1947

Françoise Adret

Françoise Adret leidt het Ballet van de Nederlandse Opera (1947-1959).

1948

Ballet der Lage Landen

Mascha ter Weeme richt het Ballet der Lage Landen (1948-1959) op.