home home
home home
Home
Home Het Nationale Ballet presenteert

GRIMM Junior Company en ISH

Hiphop meets ballet

GRIMM is een spannende samenwerking van de Junior Company met ISH Dance Collective en daarmee een ontmoeting tussen ballet en andere dansvormen zoals hiphop. De twee dansstijlen vullen elkaar in GRIMM op spectaculaire wijze aan.

In het kort

GRIMM gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen buitelen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

Ernst Meisner

Choreograaf en artistiek coördinator Junior Company

Ernst Meisner is choreograaf en sinds 2013 ook artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Hij danste bij The Royal Ballet en bij Het Nationale Ballet.

Marco Gerris

Gastchoreograaf

Choreograaf Marco Gerris (1975, Filipijnen) is artistiek leider van ISH, het cross-over dansgezelschap dat hij in 2000 oprichtte. Voorjaar 2018 gaat GRIMM, de derde samenwerking tussen Ernst Meisner (artistiek coördinator Junior Company) en Gerris, in première.

Creatie

In een volstrekt nieuwe bewerking maken Marco Gerris en Ernst Meisner een compilatie van 'the best of' Grimm-verhalen, doorspekt met magie en eigentijdse elementen. Na het enorme succes van Narnia is GRIMM opnieuw een spannende samenwerking van de Junior Company met ISH Dance Collective. Balletdansers en hiphoppers dansen samen in een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.

GRIMM is een verhaal van alle tijden dat met moderne middelen verteld wordt. De muziek wordt op maat gecomponeerd door de Britse componist en geluidskunstenaar Scanner (Robin Rimbaud). Aitor Biedma maakt vernuftige filmprojecties die het verhaal vol scènewisselingen mede duidelijk maken, in een decor van ontwerper en interieurarchitect René van der Leest. GRIMM wordt een heel filmische voorstelling door het sfeerbepalende licht van Mike den Ottolander.

Inleidingen

Drie kwartier voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding. Zo krijgt u meer achtergrondinformatie over de productie die u gaat zien. De inleidingen van Nationale Opera & Ballet zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs voor de voorstelling van die dag. De inleidingen worden gegeven in de inleidingenruimte. De toegang tot deze ruimte bevindt zich tussen de even en oneven garderobe.