home home
home home
Home

De Nationale Opera

De Nationale Opera creëert en voert muziekdramatische kunst op, daarbij de focus leggend op kwaliteit, diversiteit en innovatie. Dit uit zich in een nieuwe benadering van operaklassiekers, het herontdekken van zelden gespeeld repertoire en het creëren van nieuwe opera’s. Laat u inspireren! We heten u van harte welkom in ons theater.

Behind the Scenes

Van decors tot kostuums en van special effects tot pruiken; vrijwel alles wordt in de eigen ateliers geproduceerd. Bekijk hier video's van een aantal ateliers.

Kijk hier naar de repetities van Hondenhartje.
Benieuwd naar de repetities van Madrigalen? Bekijk dan deze video!
Van knoop tot zoom; onze specialisten leggen de laatste hand aan ieder operakostuum. Bekijk hier hoe de kostuums vervaardigd worden.
Bekijk hier hoe pruiken gemaakt worden door medewerkers van de afdeling Kap en Grime.
De decorstukken worden in het eigen atelier in Amsterdam-Zuidoost gemaakt. Er zijn afzonderlijke ateliers voor hout, metaal en schilderen.
Neem een kijkje in onze ververij, waar Rosalinda Lourens ervoor zorgt dat alle opera- en balletkostuums precies de juiste kleur krijgen.
Ontmoet de mensen van Nationale Opera & Ballet! In deze video zie je meer over het leven en de uitdagingen van koorlid Frank Engel.

Artistic Staff

De Nationale Opera is het grootste operagezelschap van Nederland. Hier vindt u een overzicht van de artistieke staf.

Chorus

Een groot aandeel van het internationale succes van De Nationale Opera wordt geleverd door het Koor van De Nationale Opera. Wij stellen de zestig leden van het koor hier graag aan u voor.

A rich history

View all history
1965

Der Rosenkavalier

Der Rosenkavalier (Richard Strauss), die op 17 november 1965 in première ging in de Congreszaal van de RAI in Amsterdam, is de eerste opera van de nieuwe stichting. Het is ook één van de twee producties van de Nederlandse Operastichting waarin Gré Brouwenstijn en Cristina Deutekom beide mee zongen.

1966

Don Carlos

Op 17 juni 1966 gaat Verdi’s opera Don Carlos in première. Gré Brouwenstijn vertolkte in deze productie de rol van Elisabetta. De muzikale leiding is in handen van Bernard Haitink (foto).